Skadedyrhandel.no

TIPS

Utredning av veps

Å fjerne vepsebol er ingen enkel affære. Før bolet fjernes, kreves en del forarbeid. Vepsen vil ikke sette pris på at hjemmet er truet, og faren for stikk er stor.  Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) kan over 50 stikk være dødelig for en voksen oppegående person. Er du allergisk vil du kun tåle et fåtall.

Om våren starter Vepsedronningen bolbyggingen, ofte på loft, i luftekanaler eller under takutspring. Plages du av vepsebol, anbefaler vi at du starter letingen tidlig på året, for å få det fjernet så fort som mulig. Det beste tidspunktet for å bli kvitt vepsebol er sent på kvelden og tidlig på morgen, for da er stort sett alle dyrene i selve bolet og minst aktiv.

Fjerne vepsebol

Husk å dekke deg selv godt til før du tar fatt i utredningen. Å bli stukket er aldeles ikke behagelig, og det er ikke alltid man vet man er allergisk før det er for sent. Tykke klær, regntøy og gummihansker fungerer ypperlig til jobben. Tips: Lag deg en nettinghatt (tre nettingpose over en hatt) for å ikke bli stukket i ansiktet.

Er bolet fritthengende og lett tilgjengelig? Tre en plastpose rundt bolet og knyte den sammen, for så å legge posen i fryseren. Alle individene vil dø etter et par timer.

Kjemisk utrydding

Er det vanskelig å komme til vepsebolet eller er du allergisk? Da kan bekjempelse ved kjemikalier være et godt alternativ. Bare husk at insektmiddel kan også være giftig. Bruk varsomt.

Insektmiddel og vepseskum

Et bol som henger fritt, kan bekjempes ved å stikke hull på sidene og sprøyte inn insektmiddel eller vepseskum. OBS! Ikke sprøyt inn fra hovedinngangen på bunnen og oppover. Middelet vil kun nå nederste cellelag i bolet, mens vepsene enkelt finner/lager alternative utganger.

Har du gjort alt riktig, vil vepsene dø relativt raskt og etter en halvtimes tid kan bolet fjernes.

OBS: Veps som har vært ute på ferd under bekjempelsen, vil være ganske aggressiv når de kommer tilbake til et ødelagt eller fraværende bol. Hold derfor avstand de nærmeste timene.

Fjerne vepsebol med insektpulver

Er vepsebolet skjult i en husvegg eller ned i bakken, er insektspulver effektivt. Pulveret påføres det stedet vepsene flyr ut og inn. Dyrene vil da ta med seg pulveret inn og rundt om i bolet, slik at alle vepsene til slutt vil ha kommet i kontakt med pulveret og eventuelt dør.

Vær spesielt forsiktig med bruk av insektpulver i nærheten av luftekanaler og åpne vinduer som leder inn til kjøkken der de lett kan komme i kontakt med mat og drikke.

Feller

Hvis du er ute på tur og utredning ikke er mulig, kan du bruke enkle feller så du ikke sjeneres rundt matbordet. Her kan du redusere antallet veps noe ved å plassere ut flasker halvfylt med vann, litt oppvaskmiddel og et lokkemiddel som syltetøy, fruktbiter, øl eller saft. Noen av vepsene vil da fly ned i flaskene og drukne.

Ta en titt på seksjonen for veps i nettbutikken. Skadedyrhandel selger frysespray, vepsebolskum, diverse insektspray, samt maurkverk som også har god effekt mot kakerlakker, skrukketroll og, ja, veps.

Andre tips

Utredning av veps

TIPS Utredning av veps Å fjerne vepsebol er ingen enkel affære. Før bolet fjernes, kreves en del forarbeid. Vepsen vil ikke sette pris på at hjemmet

Les mer ....
Skjeggkre

Skjeggkre

TIPS Skjeggkre Adferd og Utvikling Skjeggkre er aktive om natten. Når det er lyst om dagen, gjemmer de seg bort på mørke steder. De er

Les mer ....

Stokkmaur

TIPS Stokkmaur Kjennetegn Stokkmaur er Norges største maur, den kan ofte forveksles med rød skogsmaur. De største forskjellene er at rød skogsmaur har 2 røde

Les mer ....

Sort Jordmaur

TIPS Sort Jordmaur Vi har flere typer maur i Norge i dag, den mest vanlige typen maur er sort jordmaur også kalt sukkermaur. Dette er

Les mer ....
blattella germanica, german cockroach, unhygienic

Kakerlakker

TIPS Kakerlakker Arter De vanligste artene i Norge er: Tysk kakerlakk Amerikansk kakerlakk Orientalsk kakerlakk Brunbeltet kakerlakk Australsk kakerlakk Adferd Alle kakerlakker er aktive om

Les mer ....
0
    0
    Din handlevogn
    Handlevognen er tomFortsett å handle