Skadedyrhandel.no

TIPS

Hvordan skal jeg bruke Musefelle?

Bruk og plassering av musefelle kan være avgjørende for å få god fangst med rask avliving av musene. Det finne også ett rikt utvalg av musefeller tilgjengelig på markedet, men riktig bruk er viktigere enn hvilken som velges. På www.skadedyrhandel.no finner du gode og rimelige musefeller som Rapp sin musefelle i tre, Rapp 2 i hardplast, T-rex musefelle, Tilo musefelle, Powercat musefelle, Victor elektrisk musefelle og automatisk musefelle for levende fangst (fang og slipp fri).

 • Rapp er norskprodusert og tradisjonsrik slagfelle i tre.
 • Rapp 2 er enkel å spenne oppog tømme.
 • T-rex musefelle er meget enkel og sikker i bruk. Ingen kontakt med rotter når rottefellen skal tømmes, skål for åte kan løsnes for enklere fylling.
 • Tilo musefelle er vår mest solgte musefelle. Denne musefellen er også meget enkel og sikker i bruk, ingen kontakt med musen når musefellen skal tømmes, passer utmerket i AF Snappa åtestasjon for sikker fangst om barn og husdyr kan komme i kontakt med musefellen. Nara Lure passer i fastmontert åteskål
 • Powercat Musefelle ferdig til bruk med åte, enkel å spenne opp og tømme. Ingen kontakt med musene ved tømming
 • Victor Elektrisk musefelle enkel og sikker i bruk, sikker avliving, enkel å tømme.
 • Automatisk musefelle denne fellen trekkes opp manuelt og kan fange opp til 15 mus før den må trekkes opppå nytt. Prinsippet er å fange mus og slippe de fri et annet sted. Må ha daglig tilsyn med tanke på human fangst.

Bruk av musefelle.

Hvor og hvordan museefeller plasseres kan være avgjørende for god fangst av mus. Mus har meget god luktesans og er skeptiske til nye lukter derfor anbefaler vi at det benyttes engangshansker ved håndtering av musefeller og tilhørende utstyr. Dette reduserer lukter til utstyret og øker sjansen for godt resultat med god fangst av mus. Det vil alltid være lurt å feste musefellen enten med en hyssing, streng eller lign.https://www.skadedyrhandel.no/produkt/anker-rottefelle/ Av og til treffes musene med dårlige treff i hale eller fot og rask og human avliving kan gjennomføres manuelt når fellen er festet. Når musefeller er festet, kan heller ikke musen ta med seg fellen til uønskede områder

Hvilken mat skal jeg benytte som åte i en musefelle?

Til åte kan det benyttes ett rikt utvalg av produkter som er vanlige i husholdninger som fårepølse, ost, frukt, kjøtt m.m. Disse produktene kan fungere som åte, men tørker fort opp og må derfor skiftes hyppig. Peanøttsmør er av mange en foretrukket åte da mus liker rotfrukter og lignende. Peanøttsmør holder seg attraktivt for musene lengre, men må også skiftes ut relativt ofte. Benyttes kunstige lokkemidler som Nara Lure trenger ikke lokkemiddelet skiftes på ca. 2 måneder. Nara Lure er det eneste lokkemiddelet som ikke «mygler» i fuktige miljø som blindkjellere, kjellere, uthus, fjøs m.m.

Hvordan skal jeg plassere musefelle inne?

musene liker seg ikke i åpne områder og går i hovedsak langs vegger. Har de noe å skjule seg under vil de føle seg enda tryggere. Før musefellene plasseres ut må området undersøkes for sportegn som avføring og åpninger eller gliper som musene kan benytte for å komme inne eller ut. Dette er områder som musefeller bør utplasseres. For å få best mulig fangst bør derfor musefeller plassers langs vegger. Husk da på at musefellene plasseres med slagsiden inn mot veggen. Erfaringsmessig lønner det seg alltid å benytte to musefeller ved siden av hver andre med kun 1-2 cm mellomrom. Sett gjerne opp feller 2- 3 steder i samme rom. Kan barn eller husdyr komme i kontakt med utplasserte feller må disse sikres. Benytt da gjerne en AF Snappa åtestasjon, denne leder musene inn på rett plass til fellen slik at gode og avlivende treff oppnås.

Linken under viser eksempel på felleplassering.

https://www.fhi.no/globalassets/bilder/dyr-insekter-og-mikrober/rottefeller2.jpg?preset=mainbodywidth

Hvordan skal jeg plassere musefeller ute?

De samme råd gjelder for plassering av musefeller ute som inne. Alle områder som har en kant det kan være naturlig at musene løper langs eller langs grunnmur er gode plasseringer. De områder som har overbygg som terrasser, kompressor for aircondition, karnapper eller lign. Er spesielt godt egnet.  Ute må imidlertid musefellen sikres slik at ikke andre dyr eller barn kan bli skadet. Derfor anbefaler vi å benytte AF Snappa åtestasjon eller lignende. Benyttes åtestasjon må disse plasseres helt inntil murkant eller grunnmur.

Andre tips

Handlekurv

Relaterte produkter

0
  0
  Din handlevogn
  Handlevognen er tomFortsett å handle