Skadedyrhandel.no

TIPS

Hvordan skal jeg bruke rottefelle?

Bruk og plassering av rottefelle er avgjørende for å få god fangst med rask avliving av rottene. Det finne også ett rikt utvalg av rottefeller. På www.skadedyrhandel.no finner du gode og rimelige rottefeller som Rapp sin rottefelle i tre, T-rex rottefelle og Tilo rottefelle. Rottefellene har litt forskjellige funksjoner.

  • Rapp rottefelle er norskprodusert og har meget god slagstyrke.
  • T-rex rottefelle er meget enkel og sikker i bruk. Ingen kontakt med rotter når rottefellen skal tømmes, skål for åte kan løsnes for enklere fylling.
  • Tilo rottefelle er vår mest solgte rottefelle. Denne rottefellen er også meget enkel og sikker i bruk, ingen kontakt med rotten når rottefellen skal tømmes, passer utmerket i Atom åtestasjon for sikker fangst om barn og husdyr kan komme i kontakt med rottefellen. Nara Lure passer i fastmontert åteskål

Bruk av rottefelle.

Hvor og hvordan rottefeller plasseres er avgjørende for god fangst av rotter. Rotter har meget god luktesans og er skeptiske til nye lukter derfor anbefaler vi at det benyttes engangshansker ved håndtering av rottefeller og tilhørende utstyr. Dette reduserer lukter til utstyret og øker sjansen for godt resultat med god fangst av rotter. Det vil alltid være lurt å feste rottefellen enten med en hyssing eller anker til rottefeller. Når rottefeller er festet, kan ikke rotten ta med seg fellen om det ikke oppnås gode treff om rotten blir fanget i halen eller en fot. Det igjen sikrer at rask og human avliving kan gjennomføres manuelt. Da unngår man at rotten gjemmer seg vekk og dør et sted der den ikke kan nåes og gir et luktproblem.

Hvilken mat skal jeg benytte som åte i en rottefelle?

Til åte kan det benyttes ett rikt utvalg av produkter som er vanlige i husholdninger som fårepølse, ost, frukt, kjøtt m.m. Disse produktene kan fungere som åte, men tørker fort opp og må derfor skiftes hyppig. Peanøttsmør er av mange en foretrukket åte da rotter liker rotfrukter og lignende. Peanøttsmør holder seg attraktivt for rottene lengre, men må også skiftes ut relativt ofte. Benyttes kunstige lokkemidler som Nara Lure trenger ikke lokkemiddelet skiftes på ca. 2 måneder. Nara Lure er det eneste lokkemiddelet som ikke «mygler» i fuktige miljø som blindkjellere, kjellere, uthus, fjøs m.m.

Hvordan skal jeg plassere rottefelle inne?

Rotter liker seg ikke i åpne områder og går i hovedsak langs vegger. Har de noe å skjule seg under vil de føle seg enda tryggere. Før rottefeller plasseres ut må området undersøkes for sportegn som avføring fettmerker fra pelsen eller åpninger eller gliper som rottene kan benytte for å komme inne eller ut. Dette er områder som rottefeller bør utplasseres. For å få best mulig fangst bør derfor rottefeller plassers langs vegger. Husk da på at rottefellene plasseres med slagsiden inn mot veggen. Erfaringsmessig lønner det seg alltid å benytte to rottefeller ved siden av hver andre med kun 1-2 cm mellomrom. Sett gjerne opp feller 2- 3 steder i samme rom. Kan barn eller husdyr komme i kontakt med utplasserte feller må disse sikres. Benytt da gjerne en Atom åtestasjon, denne leder rottene inn på rett plass til fellen slik at gode og avlivende treff oppnås.

Linken under viser eksempel på felleplassering.

https://www.fhi.no/globalassets/bilder/dyr-insekter-og-mikrober/rottefeller2.jpg?preset=mainbodywidth

Hvordan skal jeg plassere rottefeller ute?

De samme råd gjelder for plassering av rottefeller ute som inne. Alle områder som har en kant det kan være naturlig at rotter løper langs eller langs grunnmur er gode plasseringer. De områder som har overbygg som terrasser, kompressor for aircondition, karnapper eller lign. Er spesielt godt egnet.  Ute må imidlertid rottefellen sikres slik at ikke andre dyr eller barn kan bli skadet. Derfor anbefaler vi å benytte Atom Åtestasjon eller lignende. Benyttes åtestasjon må disse plasseres helt inntil murkant eller grunnmur og helst ikke flyttes sideveis ved sjekk. Dette da rotter blir vandt til plasseringen og kan unngå å gå inn i den om den flyttes på.

Andre tips

Handlekurv

Relaterte produkter

0
    0
    Din handlevogn
    Handlevognen er tomFortsett å handle